ΔΕΗ: Δεν ανατρέπεται το πρόγραμμα επενδύσεων

Διαψεύδει τα περί ανάπτυξης πυρηνικών μονάδων
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009 13:42
UPD:13:45

Διευκρινίσεις, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα επενδύσεων της Παραγωγής και τον ενεργειακό σχεδιασμό της, δίνει η ΔΕΗ.

Ειδικότερα, η Επιχείρηση τονίζει πως οι παρατηρούμενες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα παραγωγικών επενδύσεων έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων και σε όλα τα ΜΜΕ, από τις 25 Ιουνίου 2009.

Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι, παρά τις ομολογουμένως σημαντικές καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, το πρόγραμμα επενδύσεων δεν ανατρέπεται, καθώς – όπως υποστηρίζει – οι καθυστερήσεις αυτές είναι πολύ μικρές μπροστά στις μεγάλης διάρκειας επενδύσεις, που θα καλύπτουν ανάγκες της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας για τα επόμενα 30 – 40 χρόνια.

«Η Επιχείρηση διαβεβαιώνει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ότι: η ολοκλήρωση των προγραμματισμένων επενδύσεων με συντεταγμένο τρόπο μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα και με το βέλτιστο οικονομικό αποτέλεσμα αποτελεί ύψιστο μέλημά της», υπογραμμίζει η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, διευκρινίζει πως οι εν λόγω καθυστερήσεις οφείλονται σε δυσκολίες που προέρχονται από:

• Διάφορους εξωγενείς παράγοντες που προκάλεσαν δυσκολίες και καθυστερήσεις, για την αντιμετώπιση των οποίων η Επιχείρηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ξεπερασθούν μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Ήδη, τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που είχαν ανακύψει στο Αλιβέρι φαίνεται να επιλύονται οριστικά και θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της νέας Μονάδας με καύσιμο φυσικό αέριο.

• Τον τρόπο εσωτερικής λειτουργίας της Επιχείρησης με μεθόδους και προγραμματισμό που δεν ανταποκρίνονται πλέον στα δεδομένα και τις ανάγκες που δημιουργεί η απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Στον τομέα αυτό η Διοίκηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αλλάξουν οι εσωτερικές διαδικασίες και η εταιρική κουλτούρα, προκειμένου να είναι περισσότερο αποτελεσματικός ο προγραμματισμός για την υλοποίηση τόσο μεγάλων και δύσκολων έργων, στα οποία εμπλέκονται πολλές δημόσιες υπηρεσίες, τοπικές κοινωνίες και πολλές εκατοντάδες επιχειρήσεων και ιδιωτών.

Σε ότι αφορά τις αναφορές ΜΜΕ για την ανάπτυξη πυρηνικών μονάδων, η ΔΕΗ τονίζει ότι «ουδέποτε σχεδίασε ή σχεδιάζει την ανάπτυξη πυρηνικών Μονάδων, ενώ κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν έχει διαψεύσει σχετικά δημοσιεύματα».

Στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει επίσης ότι, ως η μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας, οφείλει να εκφράζει γνώμη για το ενεργειακό μέλλον της χώρας, στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας που είναι εντεταλμένοι για τον ενεργειακό σχεδιασμό.

«Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει αλλαγή του εγκεκριμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου και των προγραμματισμένων επενδύσεων της Παραγωγής της», καταλήγει η ΔΕΗ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα