Εντυπωσιακή εβδομάδα

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009 00:01

Με θετικό απολογισμό ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στις διεθνείς αγορές μετοχών χάρη σε καλύτερα του αναμενομένου οικονομικά αποτελέσματα από τραπεζικούς και τεχνολογικούς κολοσσούς, αλλά και μακροοικονομικά στοιχεία που γέννησαν ελπίδες για ανάκαμψη.

Πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις χάρισαν στις ευρωπαϊκές μετοχές την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ενώ σημαντικά κέρδη είχε και η αμερικανική αγορά.

Στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street επιδόθηκαν για άλλη μία φορά σε ασκήσεις ισορροπίας, αμφιταλαντευόμενοι ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες, που δεν ήταν ικανά να αλλάξουν την εικόνα των κερδών της τάξης του 6%, που είχε συνολικά κατά τις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις ο Dow Jones.

Ρόλο πρωταγωνιστή είχε η IBM, η οποία εξέπληξε ευχάριστα τις αγορές με μία «γενναία» προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα ετήσια κέρδη.

Στον αντίποδα πιέσεις δεχόταν η Google, καθώς οι επενδυτές επέλεξαν να εστιάσουν στα απογοητευτικά στοιχεία για τα έσοδα από διαδικτυακές διαφημίσεις και όχι στα υψηλά της κέρδη.

Σημαντική πτώση είχε και η μετοχή της General Electric, που ανακοίνωσε πτώση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο. Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,5% στις 871,05 και ολοκλήρωσε έτσι την εβδομάδα με κέρδη 7%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα