Κοντά στα υψηλότερα δύο εβδομάδων το αργό

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 05:38
UPD:05:46

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο εν μέσω εικασιών ότι η περαιτέρω άνοδος ενδέχεται να περιοριστεί καθώς αυξήθηκαν τα αμερικανικά αποθέματα του καυσίμου.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 6,1% την εβδομάδα που πέρασε, μετά την άνοδο των χρηματιστηρίων και την ανάκαμψη των ενάρξεων κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ παρά την άνοδο των αποθεμάτων βενζίνης για πέμπτη εβδομάδα και των προμηθειών διϋλισμένων προϊόντων στα υψηλότερα επίπεδα 24 ετών.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 63,83 δολ. το βαρέλι, 27 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 9:47 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Οι τιμές υποχώρησαν έως 34 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 63,22 δολ. το βαρέλι νωρίτερα σήμερα. Φέτος το αργό έχει σημειώσει άνοδο 43%.

Τα συμβόλαια του Αυγούστου, που λήγουν αύριο, σημείωσαν άνοδο 2,5%, φθάνοντας στα 63,56 δολ. στις 17 Ιουλίου, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 6 Ιουλίου, μετά την ανάκαμψη των ενάρξεων κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ και την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο των αμερικανικών μετοχών για πρώτη φορά σε πέντε εβδομάδες. Το αργό για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 64,64 δολ. το βαρέλι, 6 σεντς υψηλότερα.

Το μπρεντ για παράδοση Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 65,65 δολ. το βαρέλι, 27 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 9:46 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα