Τata Consultancy: Μεγαλύτερη η ζήτηση από τις τράπεζες

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 09:04

Αύξηση της ζήτησης από τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Citigroup Inc., προβλέπει η Τata Consultancy Services Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Ινδίας, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Σαμπραμανιάν Ραμαντοράϊ.

«Η ζήτηση αυξάνεται ακόμα κι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε», δήλωσε ο Ραμοντοράϊ για τη δραστηριότητα από τη Citigroup. Τόσο η JPMorgan Chase & Co. όσο και η Bank of America Corp. ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίας της Tata Consultancy, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Bloomberg.

Η αύξηση των παραγγελιών για τις υπηρεσίες της Tata Consultancy από τις τράπεζες, πηγή και του μεγαλύτερου μέρους των εσόδων της, ενδέχεται να βοηθήσει τις ινδικές εταιρείες να ανακάμψουν από την παγκόσμια ύφεση που ανάγκασε τις εταιρείες να περιορίσουν τις δαπάνες τους σε τεχνολογία. Η μείωση του κόστους μαζί με το πάγωμα των προσλήψεων, βοήθησαν την Tata Consultancy να ανακοινώσει στις 17 Ιουλίου υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη, όπως και η ανταγωνίστριά της, Infosys Technologies Ltd.

Oι μετοχές της Tata Consultancy αναρριχήθηκαν 12% φθάνοντας στις 484,25 ρουπίες στις 10 π.μ. κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Μουμπάϊ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 18 Μαΐου μετά την ανακοίνωση των κερδών της στις 17 Ιουλίου, τα οποία υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Σήμερα οι μετοχές της συνέβαλαν τα μέγιστα στην άνοδο του δείκτη Sensitive Index κατά 1,5%.

Την εβδομάδα που πέρασε η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 23% των καθαρών της κερδών, στα 15,2 δισ. ρουπίες (312 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου. Κατά μέσον όρο οι 21 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 12,9 δισ. ρουπίες.

Οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 72,1 δισ. ρουπίες, μετά το κλείσιμο οκτώ μεγάλων συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένων πέντε από αμερικανικές εταιρείες. Οι τράπεζες και οι εταιρείες του οικονομικού κλάδου συνέβαλαν κατά 44% στα έσοδα της Tata.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα