Halliburton: Πτώση 48% στα κέρδη β’ τριμήνου

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 16:30

Μείωση της κερδοφορίας της κατά 48% ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη πάροχος υπηρεσιών σε πετρελαϊκά κοιτάσματα, Halliburton, καθώς η πτώση των τιμών πετρελαίου ανάγκασε τους πελάτες της να περιορίσουν τις δαπάνες στους τομείς έρευνας και παραγωγής.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν το δεύτερο τρίμηνο στα 262 εκατ. δολάρια ή 29 σεντς ανά μετοχή, από 504 εκατ. δολάρια ή 55 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 22% στα 3,49 δισ. δολάρια.

Οι τιμές του αργού στα προθεσμιακά συμβόλαια στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν κατά 52% κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου και διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στα 59,79 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια περίοδο ο αριθμός των ενεργών πλατφόρμων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 50% στις 934.

«Πιστεύουμε πως είναι απίθανο να υπάρξει μια ουσιαστική ανάκαμψη των τιμών του φυσικού αερίου και, συνεπώς, της εξορυκτικής δραστηριότητας για το υπόλοιπο της χρονιάς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Halliburton, Ντέιβιντ Λεζάρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα