Bain, Oaktree: Συνεργασία με την Chinatrust

Για την εξαγορά του σκέλους της AIG στην Ταϊβάν
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 08:52

Σχέδια κοινής προσφοράς για την εξαγορά του σκέλους της American International Group Inc. στην Ταϊβάν κάνουν η Bain Capital LLC της Morgan Stanley και η Oaktree Capital Management LLC μαζί με την Chinatrust Financial Holding Co., σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Οι εταιρείες θα κάνουν την δική τους προσφορά απέναντι στην Carlyle Group, που συνεργάζεται με την Fubon Financial Holding Co. στον δεύτερο γύρο των προσφορών που τοποθετείται στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι εμπιστευτικές. Η AIG προσέλαβε την Morgan Stanley και την Blackstone Group LP για να διαχειριστούν την πώληση.

Την εβδομάδα που πέρασε, οι σύμβουλοι της AIG, ζήτησαν από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να συμμαχήσουν με την Fubon – αλλιώς Chinatrust – τη δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία παροχής οικονομικών υπηρεσιών της Ταϊβάν, προκειμένου να περιοριστούν οι ανησυχίες των αρμόδιων υπηρεσιών για την πώληση της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της νήσου, σε χρηματιστηριακές εταιρείες.

Σημειώνεται ότι η Primus Financial Holdings Ltd. και η Cathay Financial Holding Co.προσκλήθηκαν να καταθέσουν προσφορές τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα