Κέρδη 2,7% κατέγραψε ο Nikkei

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 10:53

¶νοδο 2,7% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, χάρη στη διάχυτη αισιοδοξία για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, ανοίγοντας την όρεξη των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις και δίνοντας ώθηση στους blue-chip εξαγωγείς όπως η Canon Inc. Η άνοδος των τιμών στα μέταλλα και το πετρέλαιο οδήγησαν σε άνοδο τις μετοχές της Mitsubishi Corp και των οίκων trading.

Η συνεδρίαση στο Τόκιο ξεκίνησε δυναμικά, μετά την άνοδο της Wall Street την προηγούμενη ημέρα, ενώ θετική επίδραση στο Nikkei είχαν οι μεγάλες τοποθετήσεις στις προθεσμιακές συμβάσεις μετοχών προς το κλείσιμο της ημέρας.

«Οι εξελίξεις με την CIT καθησύχασαν τις ανησυχίες σχετικά με την οικονομική αστάθεια στην αγορά και ενίσχυσαν την αισιοδοξία για οικονομική ανάκαμψη με αποτέλεσμα την αναθέρμανση της διάθεσης για ανάληψη κινδύνων», σχολίασε ο Χιροίσι Νίσι, γενικός διευθυντής του τμήματος μετοχών της Nikko Cordial Securities.

Ο Nikkei ανήλθε στις 9.652,02 μονάδες στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 2,7% στις 901,55 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα