DuPont: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα τριμηνιαία κέρδη

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 14:29

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της DuPont κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία χημικών στις ΗΠΑ προχώρησε σε περικοπές θέσεων εργασίας και πούλησε περισσότερα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.

Εξαιρουμένων ορισμένων αποτελεσμάτων, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 61 σεντς ανά μετοχή, έναντι 53 σεντς που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν κατά 61% στα 417 εκατ. δολάρια ή 46 σεντς ανά μετοχή, από 1,08 δισ. δολάρια ή 1,18 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Η διοίκηση της DuPont διατήρησε τις προβλέψεις της για την ετήσια κερδοφορία.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Έλεν Κούλμαν, η οποία ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας από την 1η Ιανουαρίου, έχει αποφασίσει να προσχωρήσει σε κλείσιμο εργοστασίων και κατάργηση 2.500 θέσεων εργασίας, εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Τα έσοδα της DuPont μειώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο κατά 22% στα 6,86 δισ. δολάρια, εξαιτίας του χαμηλότερου όγκου πωλήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα