Caterpillar: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη β’ τριμήνου

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 15:55

Στα 371 εκατ. δολάρια ή 60 σεντς ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Caterpillar το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 1,11 δισ. δολαρίων ή 1,74 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Εξαιρουμένων ορισμένων δαπανών τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 72 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τα 22 σεντς που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Η κερδοφορία της Caterpillar επηρεάσθηκε θετικά από τα προγράμματα στήριξης της οικονομίας και τη βελτίωση στις πιστωτικές αγορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα ετήσια αποτελέσματα.

Οι πωλήσεις της υποχώρησαν το δεύτερο τρίμηνο κατά 41% στα 7,98 δισ. δολάρια, έναντι 8,7 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζιμ Όουενς έχει ασκήσει πιέσεις στην αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει τη φορολογία προκειμένου να ενισχυθούν οι πωλήσεις της και έχει ανακοινώσει περισσότερες από 24.000 περικοπές θέσεων από τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Βλέπουμε ενδείξεις σταθεροποίησης και ελπίζουμε ότι αυτές θα είναι τα θεμέλια για την ανάκαμψη», τονίζει ο Όουενς στην ανακοίνωσή του.

Η διοίκηση της Caterpillar αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη σε 1,15-2,25 δολάρια ανά μετοχή και για τις πωλήσεις σε 32-36 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα