ΗΠΑ: Η Κίνα πρέπει να πληρώσει για τα αέρια του θερμοκηπίου

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 16:03

Να πληρώσουν το τίμημα της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κάλεσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γκάρι Λοκ, την Κίνα και τα υπόλοιπα αναπτυσσόμενα κράτη στη διάρκεια χθεσινής του ομιλίας.

«Πρέπει να πληρώσουν το κόστος της συμμόρφωσης με τις παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές. Πρέπει να επενδύσουν σε έργα υψηλής ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης, αλλά να πάρουν και πολύ συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Εμπορίου, ο Λοκ δεν εισηγείται την επιβολή φόρου στις εισαγωγές ή κάποιο άλλο μέτρο για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των εισαγόμενων προϊόντων.

Αντ’ αυτού, ο υπουργός Εμπορίου υποστηρίζει οι αμερικανικές εταιρείες δεν πρέπει να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στο παγκόσμιο εμπόριο, καθώς οι ΗΠΑ κινούνται ήδη προς την κατεύθυνση της ψήφισης νόμου για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται κυρίως από την καύση των ορυκτών καυσίμων, εξηγεί ο εκπρόσωπος τύπου.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα