Τον Ιανουάριο σε ισχύ η νέα ρύθμιση για την οδική βοήθεια από ασφαλιστικές εταιρείες

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 21:55

Από την 1η Ιανουαρίου του 2010 θα τεθεί σε ισχύ η διάταξη που ορίζει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν οδική βοήθεια θα μπορούν να συνεργάζονται μόνο με μια εταιρεία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ευριπίδης Στυλιανίδης τροποποίησε την αρχική πρόβλεψη που όριζε να ισχύσει η διάταξη αμέσως μετά τη ψήφιση της, προκειμένου, όπως ανέφερε, να δοθεί ο χρόνος στην αγορά να προσαρμοστεί ομαλά στα νέα δεδομένα.

Η σχετική ρύθμιση, που ψηφίστηκε σήμερα στο σύνολο του, προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Παπουτσή.

Ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για «σκανδαλώδη» και «φωτογραφική» τροπολογία που αφορά μια και μόνο εταιρία και για «δημιουργία μονοπωλίου». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη, ο οποίος χαρακτήρισε την τροπολογία απαράδεκτη.

Απορρίπτοντας τις επικρίσεις, τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αναστάσιος Καραμάριος ο οποίος ήταν και εκ των εισηγητών της τροπολογίας, ανέφεραν ότι πρόκειται για συμμόρφωση με κοινοτική οδηγία και απέρριψαν κατηγορηματικά την περίπτωση να διαμορφωθεί μονοπώλιο στην αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα