Προβάδισμα η Ευρώπη

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 00:01

Τα καλά νέα από το μέτωπο της εταιρικής κερδοφορίας βοήθησαν να διατηρηθεί το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ωστόσο, οι επιφυλακτικές δηλώσεις του Μπεν Μπερνάνκι για τις προοπτικές της οικονομίας δημιούργησαν νευρικότητα.

Ο διοικητής της Fed έκανε λόγο για «ενδείξεις σταθεροποίησης» της οικονομίας, επεσήμανε ωστόσο ότι η κατάσταση στις αγορές στέγης και εργασίας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, κάτι που ενδέχεται να υπονομεύσει τις προσπάθειες για ανάκαμψη. Οι επενδυτές περίμεναν μάλλον έναν πιο αισιόδοξο τόνο. Ετσι ενώ το άνοιγμα της Wall Street είχε βρει τους δείκτες σε ανοδική τροχιά, μετά τις δηλώσεις του κ. Μπερνάνκι τα ταμπλό άρχισαν να κοκκινίζουν.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκε η CIT. Η μετοχή της υποχώρησε περισσότερο από 20% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι παρά την εξασφάλιση χρηματοδότησης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

Νωρίτερα, οι ευρωπαϊκοί δείκτες είχαν καταφέρει να διευρύνουν τα κέρδη τους παραμένοντας σε ανοδική τροχιά για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση.

Ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,8% στις 888,16 μονάδες- το υψηλότερο κλείσιμό του από τις 6 Ιανουαρίου. Μεικτές τάσεις επικράτησαν στην Ασία. Στο Τόκιο ο Nikkei ενισχύθηκε 2,73%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 0,65%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα