Wipro: Περισσότερες παραγγελίες, υψηλότερα κέρδη

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 08:08

Υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών κέρδη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία λογισμικού της Ινδίας, Wipro Ltd., μετά το κλείσιμο περισσότερων παραγγελιών και τη μείωση του κόστους.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν 13% φθάνοντας στα 10,1 δισ. ρουπίες (209 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 8,96 δισ. ρουπίες πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Συνολικά 26 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι η Wipro θα εμφανίσει κέρδη 9,2 δισ. ρουπίες. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 5,7%. Η εταιρεία ανακοινώνει αποτελέσματα με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Η Wipro ανακοίνωσε επίσης υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη όπως οι ανταγωνίστριές της Τata Consultancy Services Ltd. και Infosys Technologies Ltd., σηματοδοτώντας ότι η ζήτηση για την παροχή υπηρεσιών λογισμικού στην Ινδία ενδέχεται να ανακάμπτει καθώς υποχωρεί η παγκόσμια ύφεση.

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της εταιρείας, Azim Premji, που μείωσε το κόστος της με το πάγωμα των μισθών περίπου 100.000 εργαζομένων, προχώρησε σε εξαγορές για την τόνωση των πωλήσεων, στοχεύοντας στην αύξηση των εσόδων από αγορές όπως της Μέσης Ανατολής και της Βραζιλίας.

Οι μετοχές της Wipro σημείωσαν απώλειες 0,3% κλείνοντας στις 458,7 ρουπίες η μία κατά τη χθεσινή τους διαπραγμάτευση στο Μουμπάϊ. Φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 97%, ενώ ο δείκτης του Χρηματιστηρίου, Sensitive Index αναρριχήθηκε 56%. Οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού της Ινδίας, Tata Consultancy έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 100%.

Οι πωλήσεις της Wipro το τρίμηνο αυξήθηκαν στα 63,9 δισ. ρουπίες, από 60,4 δισ. ρουπίες το προηγούμενο έτος. Κατά μέσον όρο οι οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα έσοδά της θα έφθαναν τα 64,2 δισ. ρουπίες.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα