LG Electronics: Κέρδη - ρεκόρ από τις τηλεοράσεις LCD

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:21
UPD:10:01

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αναρριχήθηκαν 62%, φθάνοντας στα 1,15 τρισ. ουόν (917 εκατ. δολ.) από 706,9 δισ. ουόν πριν από ένα χρόνο.

Κέρδη ρεκόρ εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης η LG Electronics Inc., η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, μετά την αυξημένη ζήτηση για τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αναρριχήθηκαν 62%, φθάνοντας στα 1,15 τρισ. ουόν (917 εκατ. δολ.) από 706,9 δισ. ουόν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Σεούλ. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν περίπου 50% υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η LG Electronics σχεδιάζει να ξεπεράσει τη Sony σε εξαγωγές τηλεοράσεων LCD φέτος, προσφέροντας ασύρματα και άλλα μοντέλα εξοικονόμησης ενεργείας. Σύμφωνα με την Nomura Holdings και την Macquarie Group, τα κέρδη της LG, της επίσης τρίτης σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, θα συνεχίσουν αν αυξάνονται το δεύτερο εξάμηνο από τις υψηλότερες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων και τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες.

Τα λειτουργικά κέρδη της – συμπεριλαμβανομένων και των κερδών των θυγατρικών της στο εξωτερικό – αυξήθηκαν κατά 32% στα 1,13 τρισ. ουόν.

Οι μετοχές της LG Electronics σημείωναν απώλειες 1,9%, φθάνοντας στα 130.500 ουόν η μία στη 1:34 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας. Φέτος, οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 74%, υπερβαίνοντας τις επιδόσεις του δείκτη Kospi του Χρηματιστηρίου, ο οποίος σημείωσε άνοδο 32%.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τις εξαγωγές τηλεοράσεων LCD κατά 70% στις 18 εκατ. μονάδες ετησίως και να ξεπεράσει τη Sony, κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Πρώτη στον κλάδο των τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες είναι η νοτιοκορεατική Samsung Electronics.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα