Κέρδη 0,7% κατέγραψε ο Nikkei

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 11:50

Κατά 0,7% ενισχύθηκε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων χάρη στην αύξηση των τιμών των προθεσμιακών συμβάσεων, παρότι τα κέρδη αντισταθμίστηκαν μερικώς από την πτώση των εξαγωγικών εταιρειών, όπως η Canon Inc, εξαιτίας της ανατίμησης της γεν.

Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι εταιρείες κατασκευής τσιπ, μεταξύ των οποίων και η Shin-Etsu Chemical, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για αύξηση της τιμής των πλακιδίων ημιαγωγών 300 mm κατά 30-40%.

«Στην αγορά έδωσαν ώθηση οι παίκτες των προθεσμιακών συμβάσεων που εξαγόρασαν τις θέσεις πώλησης», σχολιάζει ο Τακαχίκο Μουράι, γενικός διευθυντής του τμήματος μετοχών στην Nozomi Securities. «Ωστόσο, η συναλλακτική κίνηση στη χρηματαγορά παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για την κερδοφορία των εξαγωγέων μετά την ανατίμηση του γεν», συμπληρώνει.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nikkei έκλεισε στις 9.723,16 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 906,58 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα