Ενεργά τα μπλόκα των ροδακινοπαραγωγών Πέλλας

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 14:19

Στα μπλόκα Μελισσίου, Γυψοχωρίου και διασταύρωσης «Κόνεξ» παραμένουν οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπός τους Κωνσταντίνος Φαντίδης, περιμένουν διευκρινίσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την τιμή του συμπύρηνου ροδάκινου (οι ίδιοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι για τιμή 0,26 ευρώ/κιλό και το υπουργείο προτείνει 0,22).

Την ίδια ώρα, βουλευτές των νομών Πέλλας και Ημαθίας βρίσκονται και σήμερα στην Αθήνα, όπου έχουν επαφές με στελέχη του υπουργείου, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Εν τω μεταξύ, συνεργεία της Διεύθυνσης Γεωργίας Πέλλας, συνοδευόμενα από εκπροσώπους του ΕΛΓΑ, ξεκίνησαν το πρωί την καταγραφή των ποσοτήτων ροδάκινου, που έμειναν αδιάθετες στα ψυγεία του νομού, ώστε να προσδιοριστεί το ύψος των σχετικών αποζημιώσεων.

Αντίστοιχη καταγραφή θα γίνει και για τα φρούτα που θα μείνουν «στα δέντρα», λόγω της αδυναμίας της βιομηχανίας κονσέρβας-χυμών να απορροφήσει το σύνολο της φετινής παραγωγής των 400.000 τόνων (εξαιτίας της κάθετης πτώσης στην αγορά κομπόστας).

«Σε μια πρόχειρη καταγραφή, την Παρασκευή, βρήκαμε περίπου 2.500 τόνους στα ψυγεία. Η επίσημη καταγραφή, που θα δείξει ποιες είναι οι ακριβείς ποσότητες, ξεκίνησε το πρωί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντινομάρχης Γεωργίας Πέλλας, Νικόλαος Βερικούκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα