Microsoft: Παρουσίαση της πλατφόρμας Windows Azure

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 14:48

Την πλατφόρμα Windows Azure για τις επιχειρήσεις και τους συνεργάτες της παρουσίασε η Microsoft, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Συνεργατών (World Wide Partner Conference).

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα περιλαμβάνει ένα Λειτουργικό Σύστημα για Υπηρεσίες «Cloud», μια Διαδικτυακή Σχεσιακή Βάση Δεδομένων - το Microsoft SQL Azure - καθώς και τα .ΝΕΤ Services, που εξασφαλίζουν τη συνδεσιμότητα και τη διαλειτουργικότητα με το οικοσύστημα.

Σύμφωνα με τη Micorosoft, η Windows Azure προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία για τις επιχειρήσεις και τους συνεργάτες, καθώς διατίθεται μέσα από μια αυτοματοποιημένη υπηρεσία διαχείρισης και τιμολογείται ανάλογα με τη χρήση της (pay-as-you-go).

Όπως τόνισε ο Bob Muglia, Διευθυντής του Τμήματος Server & Tools Business, η εταιρεία θα διαθέσει τα Windows Azure, το SQL Azure, και τα .NET Services, μέσω μιας τιμολογιακής πολιτικής που θα επιτρέπει στους συνεργάτες και τους πελάτες της να χρεώνονται μόνο για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν.

Οι συνεργάτες της Microsoft θα ωφεληθούν επίσης από τις ειδικές προσφορές που θα εξασφαλίσουν ταχύτερη διάθεση υπηρεσιών, μείωση της πολυπλοκότητας των πληροφοριακών συστημάτων και ενίσχυση των περιθωρίων κέρδους.

«Με την πλατφόρμα του Windows Azure, εστιάζουμε στην παροχή μιας πλατφόρμας που ενσωματώνει τις αρτιότερες υπηρεσίες και επιτρέπει τη δημιουργία εξαιρετικών εφαρμογών και υπηρεσιών για το διαδίκτυο, προσφέροντας σε πελάτες και συνεργάτες τη δυνατότητα γρήγορης ανάπτυξης και εφαρμογής άριστων λύσεων», δήλωσε.

Η πλατφόρμα Windows Azure, το SQL Azure και τα .NET Services, θα είναι διαθέσιμα με την έναρξη του Professional Developers Conference 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα