Ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε προσωπικό και επιχειρησιακά μέσα

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 16:31
UPD:19:00

Η έκτακτη ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επιχειρησιακά μέσα, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του ΥΕΝ Αναστάση Παπαληγούρα με τον ΥΠΟΙΟ Γιάννη Παπαθανασίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παπαληγούρα μετά από τη συνάντηση, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

O A. Παπαληγούρας για την ενίσχυση του Λ.Σ. σε προσωπικό και επιχειρησιακά μέσα

O A. Παπαληγούρας για την ενίσχυση του Λ.Σ. σε προσωπικό και επιχειρησιακά μέσα

α) Η προμήθεια ενός (1) περιπολικού σκάφους μήκους 60 περίπου ποδών, ταχύτητας άνω των 45 κόμβων, με τον πιο σύγχρονο τεχνικό και επιχειρησιακό εξοπλισμό - αντιβαλλιστική προστασία, σύστημα θερμικής κάμερας κλπ.

β) Η προμήθεια πέντε (5) ισχυρών κινητήρων, για την ενεργοποίηση και αναβάθμιση ισάριθμων πλωτών περιπολικών που βρίσκονται σε ακινησία λόγω σοβαρών βλαβών των κυρίων μηχανών.

Το κόστος αγοράς και προμηθειών των παραπάνω ανέρχεται σε 5.000.000 €, ενώ η επιχειρησιακή δύναμη του Λ.Σ. ενισχύεται κατά 6 επιπλέον σκάφη.

Αποφασίστηκε ακόμη η πρόσληψη 30 Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λ.Σ., 60 Δοκίμων Υπαξιωματικών και 230 Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

«Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο ενίσχυσης της θωράκισης της χώρας απέναντι στην παράνομη μετανάστευση, το διασυνοριακό έγκλημα, τα ναρκωτικά, την τρομοκρατία. Έτσι, επιπρόσθετα, αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και στην έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα