Υποχωρεί το γιεν

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 06:22
UPD:06:46

Πτωτικά κινήθηκε το γιέν για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες έναντι του ευρώ εν μέσω εικασιών ότι οι Ιάπωνες επενδυτές αγοράζουν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό ψάχνοντας για υψηλότερες αποδόσεις.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε τα μέγιστα έναντι της νορβηγικής κορώνας και του δολαρίου της Αυστραλίας μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε ότι τον περασμένο μήνα οι ιαπωνικές εξαγωγές μειώθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό φέτος, ενθαρρύνοντας τη ζήτηση για πιο επικίνδυνες επενδύσεις. Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε άνοδο για δεύτερη ημέρα έναντι του γιέν μετά την αύξηση της απόδοσης των ομολόγων της Νέας Ζηλανδίας τριετούς διάρκειας έναντι των αντίστοιχων ιαπωνικών, τη μεγαλύτερη, σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων.

Το γιέν υποχώρησε στα 134,19 ανά ευρώ στις 12:01 μ.μ. στο Τόκιο από 133,18 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε 0,9% έναντι της νορβηγικής κορώνας, φθάνοντας στις 15,003 και υποχώρησε 1% έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας, στα 77,04. Το γιέν υποχώρησε έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στα 94,28 από 93,68. Το δολάριο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση έναντι του ευρώ στο 1,4235 από 1,4220.

Τα επιτόκια δανεισμού στην Ιαπωνία βρίσκονται στο 0,1%, έναντι 2,5% στη Νέα Ζηλανδία, 3% στην Αυστραλία και 1,25% στη Νορβηγία, ενθαρρύνοντας τους Ιάπωνες επενδυτές να επιδιώξουν υψηλότερες αποδόσεις σε αυτές τις χώρες.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε και μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας ότι οι εξαγωγές τον Ιούνιο μειώθηκαν 35,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά τη μείωσή τους κατά 40,9% τον Μάϊο. Το εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 508 δισ. γιέν.

Νωρίτερα ανοδικά κινήθηκαν γιέν και δολάριο έναντι της βρετανικής λίρας εν μέσω εικασιών ότι οι αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της CIT Group Inc. και της American Express Co. θα ανακοινώσουν σήμερα χαμηλότερα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, ωθώντας τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τα δύο νομίσματα.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα