WSJ: Μετ’ εμποδίων η μετάβαση στα Windows 7

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 14:22
UPD:17:12

Στις 22 Οκτωβρίου ανοίγει η αυλαία για το καινούργιο λειτουργικό σύστημα της Microsoft –τα Windows 7– τα οποία έρχονται να επανορθώσουν για τα απογοητευτικά Windows Vista, η δυσκολία στη χρήση των οποίων ευθύνεται για την επιμονή πολλών εκατομμυρίων χρηστών στα Windows XP.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι η δυσκολία της μετάβασης στα Windows 7, η οποία αναμένεται να προκαλέσει πονοκέφαλο σε όλους τους χρήστες των λειτουργικών συστημάτων της Microsoft –Vista και XP. Παρά την απλότητα των Windows 7, η διαδικασία της αναβάθμισης θα είναι πολύπλοκη, ιδίως για τους χρήστες των Window XP.

Όσοι εργάζονται σε αυτό το περιβάλλον, θα αναγκαστούν να σβήσουν τα πάντα από το σκληρό τους δίσκο, καθώς η μετάβαση στα Windows 7 από τα XP δεν θεωρείται καν «αναβάθμιση» από τη Microsoft, αλλά «καθαρή εγκατάσταση» ή «προσαρμοσμένη εγκατάσταση».

Παράλληλα, ούτε τα προγράμματα οδήγησης υλικού (hardware drivers) των XP δεν θα είναι συμβατά με το νέο λειτουργικό σύστημα, και παρά τις διαβεβαιώσεις της Microsoft ότι θα αντικαταστήσει αυτόματα χιλιάδες κοινά προγράμματα οδήγησης, πολλά δεν θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία.

Πολύ πιο εύκολη και χωρίς απρόοπτα αναμένεται η μετάβαση για όσους χρησιμοποιούν Vista, καθώς η διαδικασία της αναβάθμισης θα είναι απλή και θα διαρκεί μόλις μία ώρα, ενώ αυτόματα θα μεταφέρονται προγράμματα, αρχεία και ρυθμίσεις.

Η Microsoft έχει ήδη λάβει κάποια μέτρα για να διευκολύνει τη μετάβαση των χρηστών στο νέο λογισμικό. Συγκεκριμένα, σκοπεύει να προσφέρει δωρεάν το πρόγραμμα «Easy Transfer» (Εύκολη μετάβαση), το οποίο θα μεταφέρει αυτόματα τα προσωπικά αρχεία του χρήστη σε εξωτερικό δίσκο και θα τα ανακτά μετά την εγκατάσταση των Windows 7. Το βοηθητικό αυτό πρόγραμμα δεν θα μεταφέρει, ωστόσο τα προγράμματα που βρίσκονται εγκατεστημένα στον υπολογιστή.

Πηγή: The Wall Street Journal



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα