Ford: Κέρδη 2,3 δισ. δολ. το β’ τρίμηνο

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 15:34
UPD:15:37

Καθαρά κέρδη ύψους 2,3 δισ. δολαρίων κατέγραψε η Ford Motor το δεύτερο τρίμηνο, κυρίως χάρη στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της, ενώ ανακοίνωσε πως θα εμφανίσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2011.

Ειδικότερα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε κέρδη 69 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 2,7 δισ. δολαρίων ή 3,89 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Σε λειτουργικό επίπεδο, οι ζημίες της Ford ήταν μικρότερες απ’ ότι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι ζημίες από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, εξαιρουμένων ορισμένων έκτακτων αποτελεσμάτων, διαμορφώθηκαν σε 638 εκατ. δολάρια ή 21 σεντς ανά μετοχή, έναντι 50 σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως οι ταμειακές ροές θα βελτιωθούν από το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς και δεσμεύτηκε σήμερα να λάβει δράσεις για την εξυγίανση του ισολογισμού της Ford.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν άνοδο 7,4% κατά τη διάρκεια των προσυνεδριακών συναλλαγών, φτάνοντας στα 6,85 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα