Εν αναμονή «φωτεινών» αποτελεσμάτων η Γουόλ Στριτ

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 16:26
UPD:16:30

Στον κλάδο ηλιακής ενέργειας στηρίζουν τις ελπίδες τους οι επενδυτές, οι οποίοι αισιοδοξούν ότι θα αποτελέσει τη φωτεινή εξαίρεση εν μέσω της διεθνούς ύφεσης που παρασύρει σε ελεύθερη πτώση την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Η Γουόλ Στριτ ελπίζει σε σημάδια ανάκαμψης στη ζήτηση των φωτοβολταϊκών τις ερχόμενες εβδομάδες που έχει προγραμματιστεί η ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων των περισσότερων κατασκευαστών, παρά τη συνεχιζόμενη πτώση της τιμής τους και τους φόβους ότι η πραγματική ανάκαμψη δεν θα έρθει πριν από το 2010.

Την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των μεγαλύτερων αμερικανικών παικτών ηλιακής ενέργειας, όπως οι SunPower Corp, First Solar Inc και MEMC Electronic Materials, ενώ τα αποτελέσματά τους θα δώσουν σύντομα στη δημοσιότητα και οι αντίστοιχες εταιρείες σε Κίνα και Γερμανία.

Παρά της δηλώσεις της SunPower και της Yingli Green Energy Holding Co Ltd για αντιστροφή του κλίματος στον κλάδο, η δήλωση της μεγαλύτερης εταιρείας φωτοβολταϊκών παγκοσμίως, Q-Cells, ότι θα αποσύρει τις προβλέψεις της για το 2009 –μετά από τρεις υποβαθμίσεις– έσπειρε τον πανικό στην αγορά.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα