VW: «Πράσινο φως» για συγχώνευση με την Porsche

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 16:46
UPD:17:13

Το σχέδιο συγχώνευσης της Volkswagen με την Porsche ενέκρινε σήμερα το εποπτικό συμβούλιο της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η «μάχη» για τον έλεγχο των δύο γερμανικών ομίλων.

Νωρίτερα, η Porsche ανακοίνωσε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της, Βέντελιν Βίντεκινγκ, και του οικονομικού διευθυντή, Χόλγκερ Χέρτερ, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για τη συγχώνευση των εταιρειών http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/23/1693768.htm .

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Μάρτιν Βίντερκορν, μια συμφωνία μεταξύ της εταιρείας του και της Porsche θα ωφελήσει και τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες και θα τις τοποθετήσει καλύτερα στην παγκόσμια αγορά.

Ανέφερε, επίσης, ότι επενδυτικό ταμείο του Κατάρ αναμένεται να αποκτήσει το 17% της VW και να γίνει έτσι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στην εταιρεία.

Οι VW και Porsche – οι οποίες ανακοίνωσαν το Μάιο ότι εξετάζουν τη μεταξύ τους συγχώνευση – βρίσκονταν «στα μαχαίρια» το τελευταίο διάστημα σχετικά με τους τρόπους μείωσης του χρέος της δεύτερης, ύψους 10 δισ. ευρώ.

Η ελεγχόμενη από τις οικογένειες Πόρσε και Πιχ Porsche κατέχει σήμερα περίπου το 51% της VW. Δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος είναι το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, με ποσοστό 20%.

Λεπτομέρειες για τη συγχώνευση θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων τριών εβδομάδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα