Τροπολογία για τη συγκρότηση Επιτροπής Κρίσεως ΒΑΕ

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 20:26

Τη συγκρότηση διαρκούς Επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Η εν λόγω Επιτροπή θα γνωμοδοτεί για την υπαγωγή εργασιών, ειδικοτήτων, ή χώρων εργασίας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ ή άλλων φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η αλλαγή της διαδικασίας προσδιορισμού της λιανικής τιμής των φαρμάκων. Η τιμή θα προσδιορίζεται από το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών που καταγράφονται συνολικά στην ΕΕ, αντί του μέσου όρου των δύο χαμηλότερων τιμών της ΕΕ των δεκαπέντε παλαιότερων κρατών (συν την Ελβετία) και της χαμηλότερης τιμής των 10 νέων κρατών-μελών.

Παράλληλα, η τροπολογία περιλαμβάνει τη συγκρότηση διυπουργικής Επιτροπής με σκοπό τη διενέργεια των προμηθειών και την παροχή υπηρεσιών σημαντικής οικονομικής ή τεχνολογικής αξίας του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ που αφορούν στο ΕΣΥ και το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και έχουν σχέση με φάρμακα, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό κ.λπ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα