Vodafone: Αύξηση πωλήσεων κατά 9,3%

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 09:37

Αύξηση των τριμηνιαίων πωλήσεών της κατά 9,3% ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone, επικαλούμενη τη μεταβολή των συναλλαγματικών ισοτιμιών και τις νέες εξαγορές στις οποίες προέβη.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 30 Ιουνίου, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν στα 10,7 δισ. στερλίνες (17,7 δισ. δολάρια) από 9,8 δισ. στερλίνες που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν έσοδα 10,66 δισ. στερλινών.

Τα έσοδα από τις υπηρεσίες, εξαιρουμένων των μεταβολών στις ισοτιμίες και των εξαγορών, μειώθηκαν κατά 2,1%, καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση ανάγκασε τους πελάτες της εταιρείας στην Ευρώπη να μειώσουν τις κλήσεις και τα μηνύματά τους.

Η διοίκηση της Vodafone διατήρησε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρονιάς και τόνισε πως η μείωση των περιθωρίων κέρδους κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της χρήσης είναι «συνεπής» με τις προβλέψεις του Μαΐου.

«Το πρώτο τρίμηνο η τάση όσον αφορά στα έσοδα από υπηρεσίες στην Ευρώπη ήταν αντίστοιχη με αυτή του προηγούμενου τριμήνου και συνεχίσαμε να βλέπουμε αξιόλογη ανάπτυξη στην Ινδία και τη Νότια Αφρική», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού ομίλου, Βιτόριο, Κολάο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα