Πιέσεις στην τεχνολογία

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009 00:01

Ο τεχνολογικός τομέας αποτέλεσε χθες το «αδύναμο σημείο» της Wall Street, καθώς τα χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου των Microsoft και Amazon βάρυναν την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία όμως τελικά αποδείχθηκε πιο δυνατή απ' όσο αναμενόταν, αφού προς το τέλος της συνεδρίασης οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 προσπάθησαν να σταθεροποιηθούν βρίσκοντας στήριγμα στον ενεργειακό κλάδο. H μετοχή της Microsoft υποχώρησε 9%, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Ιανουάριο, ενώ της Amazon 8,6%, κρατώντας το δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σε αρνητικό έδαφος και καθιστώντας ιδιαίτερα νευρική τη χθεσινή συνεδρίαση.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές δεν κατάφεραν να συνεχίσουν την άνοδο των τελευταίων εννέα διαδοχικών συνεδριάσεων, υπό το βάρος των ασθενέστερων μετοχών τεχνολογίας οι οποίες επισκίασαν τα κέρδη του χρηματοοικονομικού τομέα και των ιδιαίτερα αποθαρρυντικών στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε οριακά κατά 0,1% στις 907,39 μονάδες, αφού ενωρίτερα εκτινάχθηκε στο υψηλό των 915,34 μονάδων, στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του περυσινού Νοεμβρίου. Ομως, παρά το πρόσφατο ράλι της αγοράς, δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι έχει δημιουργηθεί ισχυρό έδαφος, αφού τεχνικώς υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για μεγάλη διόρθωση που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις ευρωπαϊκές μετοχές σε νέα χαμηλά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα