Στη Βουλή φορολογικό ν/σ και ΒΑΕ

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2009 10:52

Στην επεξεργασία του φορολογικού πολυνομοσχεδίου και την ψήφιση της τροπολογίας για τον ανακαθορισμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) επικεντρώνεται, τον ερχόμενη εβδομάδα, το νομοθετικό έργο της Βουλής, το οποίο θα διακοπεί την ερχόμενη Παρασκευή, εν όψει των καθιερωμένων διακοπών του Αυγούστου.

Το εν λόγω νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, που αλλάζει το φορολογικό καθεστώς των σκαφών αναψυχής και αυξάνει την έκπτωση δαπανών εισοδήματος για ιατρική περίθαλψη και αμοιβές δικηγόρων, θα ψηφιστεί την Πέμπτη στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Μαζί με το νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση και σειρά τροπολογιών που αφορά: α) τη σύσταση Διαρκούς Επιτροπής Κρίσεως των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, η οποία θα γνωμοδοτήσει για τη δημιουργία νέου καταλόγου των εν λόγω επαγγελμάτων, β) την αλλαγή της τιμολόγησης των φαρμάκων στο χονδρικό εμπόριο γ) τη διάθεση κονδυλίων για την ψηφιακή χαρτογράφηση των αγροτεμαχίων της χώρας και δ) τον προσδιορισμό νέων χρήσεων στις ζώνες βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων των Μεσογείων.

Για τη γρίπη

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας θα ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης. Ο κ. Αβραμόπουλος έχει κληθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει ενημερώσει και τον προηγούμενο μήνα τη Βουλή για το ίδιο θέμα, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας.

Στις επιτροπές

Στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής εντάσσονται επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα, προς συζήτηση και τα νομοσχέδια που αφορούν: τη διαδρομή και εγκατάσταση του αγωγού Πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη (υπουργείο Ανάπτυξης), τη σύνταξη έκθεσης από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα σε περίπτωση συγχώνευσης ή διάσπασης ανωνύμων εταιρειών (υπουργείο Οικονομίας) και την αποζημίωση θυμάτων βίας από πρόθεση (υπουργείο Δικαιοσύνης).

Ακόμη, στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα συζητηθεί το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών, που ρυθμίζει σωρεία θεμάτων των υπαλλήλων του Δημοσίου (βαθμολογική εξέλιξη, προσλήψεις, μετατάξεις) και θεσπίζει νέες διατάξεις για τη μετανάστευση, την τοπική αυτοδιοίκηση, την ενημέρωση και τη διαφήμιση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα