Virgin Blue: Προς πώληση νέων μετοχών

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 08:08
UPD:09:46

Σε πώληση μετοχών αξίας 231 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (188 εκατ. δολ.) σχεδιάζει να προχωρήσει η Virgin Blue Holdings, η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, μετά τις πρώτες ετήσιες ζημίες που εμφάνισε και την ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της, Μπρετ Γκόντφρι, ότι θα παραιτηθεί.

Η Virgin Blue θα παράσχει στους μετόχους της το δικαίωμα αγοράς νέων μετοχών προς 20 σεντς η μία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Η τιμή αυτή είναι 31% χαμηλότερη από την τιμή κλεισίματος των 29 σεντς η μία την Παρασκευή.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν εμφανίσει ζημίες έως 9 δισ. δολαρίων φέτος, ως αποτέλεσμα της μετάδοσης του ιού της νέας γρίπης Α σε συνδυασμό με την παγκόσμια ύφεση και τη μείωση της ζήτησης για ταξίδια, σύμφωνα με την International Air Transport Association (ΙΑΤΑ).

Εν τω μεταξύ, η Virgin Blue θα αρχίσει να αναζητά νέο CEO μετά την ανακοίνωση των σχεδίων του Γκόντφρι, 45 ετών, ότι θα αποχωρήσει από την εταιρεία.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, οι ζημίες της ενδέχεται να ανήλθαν έως τα 165 εκατ. δολάρια Αυστραλίας τη χρήση που έληξε τον Ιούνιο, ενώ εκτιμάται ότι θα ισοσκελίσει τον ισολογισμό της το 2010. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Virgin Blue ανεστάλη λόγω της πώλησης. Πριν από την αναστολή, οι μετοχές της διαπραγματεύθηκαν στα 29 σεντς η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να ανέρχεται στα 305 εκατ. δολάρια Αυστραλίας.

Την πώληση των μετοχών διαχειρίστηκαν η Credit Suisse Group και η JPMorgan Chase & Co.

Σήμερα, η αεροπορική εταιρεία ελέγχει το 31% της εσωτερικής αγοράς, ακολουθώντας της Qantas Airways, διαθέτει 68 αεροσκάφη και πραγματοποιεί 2.100 πτήσεις την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα