¶νοδος στην Ευρώπη με οδηγό τις τράπεζες

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 10:42

Με άνοδο άνοιξαν σήμερα οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, διευρύνοντας το ράλι των δύο προηγούμενων εβδομάδων. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι κλάδοι τραπεζών και ενέργειας.

Στις 10:07 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,7% στις 913,45 μονάδες.

Την Παρασκευή, ο δείκτης έκλεισε με μικρές απώλειες, έχοντας καταγράψει κέρδη για εννέα κατά σειρά συνεδριάσεις, εν μέσω μιας σειράς ιδιαίτερα ενθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Επικεφαλής της ανόδου έχει τεθεί σήμερα ο κλάδος των τραπεζών. Οι μετοχές των Banco Santander, BNP Paribas, Deutsche Bank και Credit Suisse ενισχύονταν μεταξύ 0,9% και 2,4%.

Θετική είναι η εικόνα και στον κλάδο της ενέργειας, με τους τίτλους των BG Group, BP, Royal Dutch Shell και Total να σημειώνουν άνοδο 0,5-1%.

Στον αντίποδα, πτώση 7,8% καταγράφει η μετοχή της Ryanair, η διοίκηση της οποίας εμφανίστηκε επιφυλακτική για το υπόλοιπο της χρονιάς http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/27/1695226.htm .

«Τα εταιρικά αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα αναμένεται να είναι το ίδιο κρίσιμα. Αν και τα στοιχεία εμφανίζονται καλύτερα ή αρκετά αισιόδοξα για κάποιους, αυτό που με ανησυχεί είναι ότι τα στοιχεία για τις πωλήσεις δεν είναι τόσο καλά», σχολίασε αναλυτής της Seven Investments.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα