Κοντά στα 69 δολ. η τιμή του αργού

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 12:24

Κοντά στα 69 δολάρια το βαρέλι ενισχύεται σήμερα η τιμή του αργού, ακολουθώντας την ανοδική πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν τα πρόσφατα εταιρικά κέρδη ως περαιτέρω ένδειξη οικονομικής ανάκαμψης.

Οι ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν για ένατη μέρα τη Δευτέρα, ενώ άνοδο καταγράφει και η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών, διευρύνοντας τα κέρδη των δύο προηγούμενων εβδομάδων.

«Το ράλι του πετρελαίου στηρίζεται και πάλι από εξωγενείς παράγοντες, όπως τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και το ράλι των χρηματιστηρίων και αυτοί οι παράγοντες, μαζί με το αμερικανικό δολάριο, αναμένεται να κατευθύνουν την πορεία του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα», σχολίασε αναλυτής της Commodities Warrants Australia.

Στις 11:39 (ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Σεπτεμβρίου, το οποίο έχει σημειώσει άνοδο στις οκτώ από τις εννέα τελευταίες συνεδριάσεις, ενισχυόταν κατά 59 σεντς στα 68,64 δολάρια το βαρέλι.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 70,96 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 64 σεντς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα