MIG: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ΕΥΑΘ

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 17:26

Η Marfin Investment Group (MIG) ανακοίνωσε ότι μαζί με την Veolia Environnement και την κατασκευαστική εταιρεία Ιόνιος, συγκρότησαν κοινοπραξία η οποία εξέφρασε σήμερα ενδιαφέρον να συμμετέχει στον διαγωνισμό για την επιλογή στρατηγικού μετόχου στην Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Η σύνθεση της κοινοπραξίας είναι Veolia 51%, MIG 44%, Ιόνιος 5%.

Η Veolia Environnement είναι η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών περιβάλλοντος στον κόσμο. Έχει δραστηριότητες σε όλες τις ηπείρους, σε περισσότερες από 100 χώρες και απασχολεί πάνω από 336.000 υπαλλήλους. Παρέχει πάνω από 155 χρόνια, υπηρεσίες και λύσεις σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και βιομηχανίες σε τέσσερις τομείς: ύδρευση και αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων, ενέργεια και μεταφορές. Η Veolia είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια Παρισίων και Νέας Υόρκης με χρηματιστηριακή αξία πάνω από ευρώ 11,5 δισ. Το 2008 η εταιρεία είχε έσοδα ευρώ 36,2 δισ και λειτουργικά κέρδη πάνω από ευρώ 1,9 δισ.

Η Ιόνιος είναι κατασκευαστική εταιρεία που έχει εκτελέσει ευρύ φάσμα δημοσίων έργων, όπως κατασκευή δρόμων, λιμανιών, φραγμάτων, δικτύων άρδευσης, αποχέτευσης κ.α. Η εταιρεία δραστηριοποιείται πάνω από 25 έτη και διαθέτει γενικό εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης και προσωπικό 400 άτομα. Το 2008 η Ιόνιος είχε έσοδα ευρώ 115 εκατ. και λειτουργικά κέρδη πάνω από ευρώ 20 εκατ.

Σύμφωνα με το Reuters, ενδιαφέρον για την ΕΥΑΘ εκδήλωσαν επίσης η γαλλική Suez Environnement με την Ελλάκτωρ και η ισπανική Aqualia της FCC με τη ΓΕΚ Τέρνα.

Η πώληση του ποσοστού της ΕΥΑΘ εντάσσεται στο φετινό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης ύψους ενός δισ. ευρώ για την μείωση του δημοσίου χρέους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΑΠΣ
  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα