BP Solar: Περισσότερα από 2 MW σε φ/β μονάδες στην Ελλάδα

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009 12:47

Σε περισσότερα από 2 MW έχει διαμορφωθεί πλέον η εγκατεστημένη ισχύς της BP Solar, μέλος της διεύθυνσης BP Alternative Energy της βρετανικής BP, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, έχει αναπτύξει έργα σε διάφορα σημεία της χώρας, τα οποία είτε έχουν ήδη ολοκληρωθεί και διασυνδεθεί στο δίκτυο, είτε βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 12 ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις στη Σητεία Κρήτης, το Κορωπί Αττικής, τη Μυρτιά Λακωνίας, τη Μεγάλη στέρνα Κιλκίς, το Πλατύ Ημαθίας, το Μυρτόφυτο Καβάλας, το Μοναστηράκι Θράκης, την περιοχή Αφύτου Χαλκιδικής, το Ηράκλειο Κρήτης, την Αριδαία Πέλλας, και τη Λάρισα Θεσσαλίας.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εγκαταστάσεις στη Λάκκα Πέλλας, την Ορφανή Καβάλας, τη Βεγορίτιδα Πέλλας, το Μένιδος Πέλλας και την Καλαμάτα. Οι εγκαταστάσεις αυτές ποικίλλουν σε μέγεθος με τη μεγαλύτερη να φτάνει τα 200 KW και τις μικρότερες τα 20 KW.

Στα έργα της ανά την Ελλάδα η BP Solar έχει χρησιμοποιήσει διαφορετικούς τύπους των φωτοβολταϊκών της πλαισίων, διαφορετικές τεχνικές θεμελίωσης και διαφορετικούς τύπους ηλεκτρονικών διατάξεων για τη διασύνδεσή τους στο δίκτυο. Φωτοβολταϊκά πάρκα της BP Solar έχουν εγκατασταθεί σε οροφές κτιρίων, σε ελεύθερα αγροτεμάχια, σε κεραμοσκεπές ή σε πλαγιές λόφων.

Για την τοποθέτηση των πλαισίων έχουν χρησιμοποιηθεί βάσεις τύπου πάσσαλου, βάσεις επί επιφάνειας σκυροδέματος ή και μεταβλητές βάσεις (πλαίσια τοποθετημένα με τη χρήση trackers).

«Οι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές στην Ελλάδα. Για την επιτυχία και τη διασφάλιση μιας τέτοιας επένδυσης απαιτείται από την πλευρά του κατασκευαστή του έργου σημαντική τεχνογνωσία και δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες που παρουσιάζει κάθε έργο. Η BP Solar με εμπειρία μεγαλύτερη από 35 έτη σε έργα φωτοβολταϊκών και λύσεις υψηλής αξιοπιστίας μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη των επενδυτών στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Σωτήρης Καπέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος της BP Solar Hellas ΑΕ.

Ο κ. Δάρειος Δημητρίου, εμπορικός διευθυντής της BP Solar σχολίασε από την πλευρά του: «Ένα φωτοβολταϊκό πάρκο σε επίπεδο θεωρητικής σχεδίασης συχνά θεωρείται ένα απλό έργο: μερικά φωτοβολταϊκά πλαίσια διασυνδέονται με τη βοήθεια αγωγών και ηλεκτρονικών στοιχείων και συνδέονται στο δίκτυο (στην περίπτωση διασυνδεδεμένων συστημάτων) ή φορτίζουν συστοιχίες μπαταριών (στην περίπτωση αυτόνομων έργων). Στην πράξη ωστόσο εμφανίζονται σημαντικές συνιστώσες που κρίνουν την επιτυχία της υλοποίησης και την αξιοπιστία της κατασκευής και επομένως και της επένδυσης.

»Ο κατασκευαστής καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις που αφορούν επιμέρους ζητήματα όπως τη στήριξη των πλαισίων, τη χρήση των κατάλληλων ηλεκτρονικών διατάξεων κ.λπ. Η BP Solar προσφέροντας πραγματικά ολοκληρωμένες λύσεις και όχι μόνο κάποιες σειρές προϊόντων μπορεί πραγματικά να εγγυηθεί την αξιοπιστία της κατασκευής και να προβλέψει λεπτομέρειες του έργου από την φάση της σχεδίασης.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα