Πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για διατήρηση 60.000 θέσεων εργασίας

Συνάντηση Φ. Πετραλιά με ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ
Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009 18:29
UPD:18:58

Πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ για τη διατήρηση 60.000 θέσεων εργασίας σε πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πρότεινε σήμερα στα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και ¶λλων Πόρων Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Γεώργιος Βερναδάκης και ο Διευθύνων σύμβουλος της Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΕ Δημήτρης Κάρναβος.

Η κ. Πετραλιά δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ο πρώτος κύκλος θα αφορά 50.000.000 προς 24.000 εργαζόμενους, ενώ το συνολικό πρόγραμμα είναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ και θα αφορά περίπου 60.000 εργαζομένους.

Φ. Πάλλη-Πετραλιά: Δράση για ΜΜΕ ύψους 100.000.000 που θα αφορά 24.000 εργαζόμενους

Φ. Πάλλη-Πετραλιά: Δράση για ΜΜΕ ύψους 100.000.000 που θα αφορά 24.000 εργαζόμενους

«Πρόταση του υπουργείου Απασχόλησης είναι μια από τις προϋποθέσεις να είναι, η επιχείρηση που θα μπει σε αυτή τη δράση για ένα χρονικό διάστημα στο οποίο θα συμφωνήσουμε να μην προχωρήσει σε απολύσεις. Στόχος μας την ώρα αυτή της μεγάλης κρίσης, που έχει αγγίξει και τη χώρα μας, είναι να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης», τόνισε η κ. Πετραλιά.

Όπως ανέφερε η υπουργός, συζητήθηκαν επίσης τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, όπως είναι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, αλλά και η δυνατότητα προσλήψεών ανέργων από τον ιδιωτικό τομέα, επιχορήγηση δηλαδή των επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος δήλωσε: «Θα συνεργαστούμε με τις υπηρεσίες του υπουργείου, τον ΟΑΕΔ και τον Γενικό Γραμματέα έτσι ώστε να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα και να μην χαθούν τα χρήματα από γραφειοκρατικές διαδρομές και μέσα από διαδρομές που δεν θα εγγυηθούν ότι θα πάνε πράγματι στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις».

Δ. Ασημακόπουλος (πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ): Nα μη χαθούν τα χρήματα μέσα από γραφειοκρατικές διαδρομές

Δ. Ασημακόπουλος (πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ): Nα μη χαθούν τα χρήματα μέσα από γραφειοκρατικές διαδρομές

«Θέσαμε επίσης στην κύρια Υπουργό και επιμείναμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις λύσεις σε ότι αφορά το μεγάλο θέμα της διαδοχικής ασφάλισης καθώς επίσης επισημάναμε με το πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι θα πρέπει να επιλυθεί το μεγάλο θέμα , το οικονομικό, να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση του ΟΑΕΕ. Αυτό θα γίνει εάν η κυβέρνηση αποφασίσει επιτέλους να δεσμεύσει συγκεκριμένους φόρους που θα πηγαίνουν σε αυτό το Ταμείο, το δεύτερο μεγάλο Ταμείο της χώρας το Ταμείο των ΟΑΕΕ», πρόσθεσε ο κ. Ασημακόπουλος.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δημήτρης Αρμενάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Φτιάχνουμε από κοινού ένα πρόγραμμα το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα σε αρκετές επιχειρήσεις αυτής της κατηγορίας να μην προχωρήσουν σε μείωση του προσωπικού τους. Θα συνεργαστούμε με την Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Απασχόλησης και με τον ΟΑΕΔ, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να φανούν συνεπείς στη διατήρηση της Απασχόλησης. Στο Εμπόριο έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι αποτελεί πρώτη επιλογή και στόχευση η διατήρηση του καθενός στη δουλειά του και όχι η μετατροπή του σε άνεργο και η εν συνεχεία στήριξη της ανεργίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα