Honda: Αισιόδοξες προβλέψεις για την ετήσια κερδοφορία

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 10:14
REUTERS /KIM KYUNG-HOON

Προς τα πάνω αναθεώρησε η Honda Motor τις προβλέψεις της για την ετήσια κερδοφορία, καθώς τα κυβερνητικά μέτρα που λήφθηκαν στις μεγαλύτερες αγορές της ιαπωνικής εταιρείας έδωσαν ώθηση στη ζήτηση για ενεργειακά αποδοτικότερα οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένει καθαρά κέρδη 55 δισ. (584 εκατ. δολ.) στην οικονομική χρήση που λήγει το Μάρτιο, έναντι κερδών 40 δισ. γιεν που προέβλεπε προηγουμένως. Για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης ανακοίνωσε κέρδη 7,5 δισ. γιεν.

Η διοίκηση της Honda αναμένει ανάκαμψη των πωλήσεων το δεύτερο εξάμηνο, ενώ έχει ήδη αρχίσει να αντλεί κεφάλαια εν αναμονή αύξησης στη ζήτηση για δάνεια αγοράς αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυβερνήσεις σε ΗΠΑ, Γερμανία, Ιαπωνία και Κίνα έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν προγράμματα παροχής κινήτρων στους καταναλωτές για την απόσυρση παλαιών οχημάτων και την αγορά καινούριων, ενεργειακά αποδοτικότερων.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 25,1 δισ. γιεν και πωλήσεις 2 τρισ. γιεν.

Η μετοχή της ενισχυόταν νωρίτερα κατά 1,1% στα 2.770 γιεν. Από τις αρχές της χρονιάς έχει καταγράψει κέρδη 45%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα