Προς οριστικοποίηση της συμφωνίας Microsoft και Yahoo

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 11:42
UPD:12:33

Τις δυνάμεις τους ετοιμάζονται να ενώσουν οι κολοσσοί Microsoft και Yahoo προκειμένου να αναστείλουν στην επέκταση τους αντίπαλου δέους της Google στον τομέα της διαδικτυακής αναζήτησης.

Η συμφωνία επρόκειτο να οριστικοποιηθεί αργά εχθές το βράδυ, ωστόσο, οι βασικοί όροι έχουν συμφωνηθεί και η συμφωνία αναμένεται να κλείσει σήμερα, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας The Financial Times.

Οι συνομιλίες ευδοκίμησαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στα βασικά σημεία. Η Yahoo δεν θα λάβει προκαταβολή –όπως είχε προτείνει η Microsoft στα μέσα του χρόνου– αλλά οι δύο πλευρές πρόκειται να μοιραστούν τα μελλοντικά διαφημιστικά έσοδα από τις αναζητήσεις.

Για τη Yahoo, η νέα συνεργασία σημαίνει εισροές ρευστού σε μια εποχή που τα έσοδα στον τομέα της αναζήτησης βρίσκονται σε πτωτική τροχιά. Η Κάρολ Μπάρτζ, η οποία ανέλαβε τον Ιανουάριο τα ηνία της εταιρείας μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών μεταξύ των δύο γιγάντων πέρσι, συνεχίζει ακάθεκτη την περικοπή προσωπικού.

Η κα Μπαρτζ «ψαλιδίζει» τομείς δραστηριότητας περιορισμένης σημασίας για τον όμιλο, γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι η Yahoo πρέπει να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της που ανέρχεται σήμερα σε 20%.

«Νομίζω πως έγινε καλή δουλειά», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα η κα Μπαρτζ. Το τελευταίο τρίμηνο, τα έσοδα της Yahoo από τις υπηρεσίες αναζήτησης υποχώρησαν κατά 15% σε σύγκριση με το περασμένο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα