Πετραλιά: Δεν υφίσταται θέμα δανεισμού του ΙΚΑ ή του ΟΑΕΕ

Τον Αύγουστο η λίστα των ΒΑΕ
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 11:52
UPD:12:34

«Δεν υφίσταται θέμα δανεισμού του ΙΚΑ, ούτε του ΟΑΕΕ», τόνισε σήμερα σε δηλώσεις της στην κρατική τηλεόραση, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «οι συντάξεις των ασφαλισμένων είναι απολύτως εγγυημένες από το κράτος».

Όπως είπε, το υπουργείο Οικονομικών δίνει το 1% του ΑΕΠ που προβλέπει ο νόμος κάθε χρόνο και επιπλέον 170 εκατ. ευρώ από τα «βερεσέδια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για τις «αμαρτίες του παρελθόντος» (χρέη έως το 2002). Παράλληλα, η κ. Πετραλιά απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού, σημειώνοντας: «Δεν θα γίνουν άλλες τομές και αλλαγές, τώρα αποδίδει η μεταρρύθμιση».

Η υπουργός Απασχόλησης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού, σημειώνοντας: «Δεν θα γίνουν άλλες τομές και αλλαγές, τώρα αποδίδει η μεταρρύθμιση».

Όσον αφορά εξάλλου, το φλέγον θέμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), η υπουργός δήλωσε ότι η νέα λίστα θα είναι έτοιμη τον Αύγουστο και θα περιλαμβάνει νέα επαγγέλματα «όπως οι εναερίτες της ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι στην Ψυττάλεια». Όπως είπε, η κατάρτισή της θα γίνεται με κοινή υπουργική απόφαση για έτσι υπαγορεύει η κοινή λογική.(Πηγή ΝΕΤ)

Eν τω μεταξύ την ένταξη ειδικοτήτων εργαζομένων στον ΟΤΕ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα ζητεί η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ειδικότητες όπως εργασίες σε υπόγεια δίκτυα εντός φρεατίων, σε ιστούς (εναερίτες), σε χώρους υψηλής ακτινοβολίας (πομποί υψηλής ισχύος) κλπ αποτελούν εργασίες εξαιρετικά βαριές και ανθυγιεινές».

«Με έκπληξή μας διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση αγνοεί τις προτάσεις μας και η Διοίκηση του Οργανισμού "περί άλλων τυρβάζει"» επισημαίνει η ΟΜΕ-ΟΤΕ και ζητεί την ικανοποίηση των προτάσεών της, προειδοποιώντας, σε αντίθετη περίπτωση, με δυναμικές κινητοποιήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα