EasyJet: Κερδοφόρα αναμένεται η φετινή χρονιά

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 16:07

Ο βρετανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των εσόδων του στο τρίτο τρίμηνο της χρήσης κατά 12% στα 721 εκατ. στερλίνες.

Προ φόρων κέρδη ύψους 25-50 εκατ. στερλινών (41-82 εκατ. δολ.) αναμένει η easyJet για την τρέχουσα ετήσια χρήση, παρά τη σοβαρή ύφεση στη βιομηχανία, ενώ διατηρεί τα σχέδια για επέκταση του στόλου των αεροσκαφών της το 2011.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των εσόδων του στο τρίτο τρίμηνο της χρήσης κατά 12% στα 721 εκατ. στερλίνες. Παρά το γεγονός ότι ο Αύγουστος θεωρείται κρίσιμος μήνας, η διοίκηση της εταιρείας εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το έτος που λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι κερδοφόρο.

«Αυτό ήταν ένα ανθεκτικό τρίτο τρίμηνο και η θέση μας συνέχισε να ενισχύεται… εκτιμούμε πως θα είμαστε μια από τις λίγες αεροπορικές εταιρείες που θα καταγράψουμε κέρδη φέτος», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, ¶ντι Χάρισον.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η ιρλανδική ανταγωνίστρια της easyJet, η Ryanair, προειδοποίησε ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν φέτος στο χαμηλότερο επίπεδο των εκτιμήσεων. Προέβλεψε, πάντως, κέρδη τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ – περισσότερα από αυτά που αναμένεται να εμφανίσει η easyJet.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας σχεδιάζει να έχει περίπου 200 αεροσκάφη μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 από 177 που είχε στα τέλη Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα