Πλαίσιο: Φρένο στην κάμψη των πωλήσεων

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 18:24

Μειωμένη κατά 77,8% (EAT) εμφανίζεται η κερδοφορία του Ομίλου Πλαίσιο Computers το α΄εξάμηνο του 2009 σε σχέση με το περσινό εξάμηνο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σημαντική αιτία για τις θετικές ενδείξεις των πωλήσεων του δευτέρου τριμήνου ήταν και η υλοποίηση της υποστήριξης μετά την πώληση (after sales service) των ηλεκτρονικών υπολογιστών Acer, H.P. και Toshiba.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις μείωσαν σημαντικά το ρυθμό συρρίκνωσης τους από -14,5% (91,6 εκατ.ευρώ) το πρώτο τρίμηνο του 2009 σε -12,3% (84,1 εκατ. ευρώ) το δεύτερο τρίμηνο, θεμελιώνοντας περαιτέρω την ηγετική θέση της Πλαίσιο Computers στην ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αξιοσημείωτη μείωση των αποθεμάτων (κατά 12,5 εκατ. ευρώ) και η υγιής μείωση των απαιτήσεων από πελάτες (κατά 2,6 εκατ. ευρώ) συνθέτουν τη βελτίωση στις λειτουργικές χρηματικές ροές από -10,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2008 σε +2,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Επίσης, με κύριο γεγονός την ολοκλήρωση και τα εγκαίνια του κέντρου διοίκησης, logistics και διανομής - μιας επένδυσης 26 εκατ. ευρώ - που χαρακτήρισε το δεύτερο τρίμηνο του 2009 επισημαίνονται τα παρακάτω:

Η μείωση των εξόδων βαίνει σημαντικά βελτιούμενη, παρά την επιβάρυνση από τις υψηλές αποσβέσεις, λόγω της επένδυσης στη Μαγούλα. Το δεύτερο τρίμηνο επιτεύχθη μείωση των εξόδων (λαμβάνοντας υπόψη και τα χρηματοοικονομικά) κατά 10,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΛΑΙΣ



Σχολιασμένα