Κόντρα στο ρεύμα η Ευρώπη

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 00:01

Κόντρα στο ρεύμα στάθηκαν χθες οι μεγάλες κεφαλαιαγορές της Ευρώπης, παραμένοντας σε θετικό έδαφος, την ώρα που ανησυχίες για την οικονομία και την εταιρική κερδοφορία ασκούσαν πιέσεις στη Wall Street και τις αναδυόμενες αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,9%, με τις χημικές βιομηχανίες να ηγούνται της ανόδου. Bayer και Akzo Nobel είχαν κέρδη 5,4% και 9,8% αντίστοιχα χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το κλίμα δεν βοήθησε ούτε η πολυαναμενόμενη συμφωνία της Yahoo με τη Microsoft για συμμαχία στον τομέα της διαδικτυακής αναζήτησης.

Οι επενδυτές θεώρησαν ότι η πρώτη θα μπορούσε να έχει πετύχει πιο ευνοϊκούς οικονομικούς όρους και έστειλαν τη μετοχή της 11% χαμηλότερα. Παράλληλα, τα απογοητευτικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών έθεσαν σε κλοιό πιέσεων μεγάλες βιομηχανίες όλων των κλάδων.

Μαζικές ρευστοποιήσεις επικράτησαν στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, με το γενικό δείκτη να υποχωρεί 5%, ενώ κόκκινο έδειξαν και τα ταμπλό των περισσότερων αναδυόμενων αγορών.

Σημαντική πτώση κατέγραψαν, εν τω μεταξύ, και οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας κάτω από τα 64 δολ. το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για αύξηση των αποθεμάτων αργού.

Στις αγορές συναλλάγματος κερδισμένοι της χθεσινής συνεδρίασης ήταν το δολάριο και το γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα