Yποχωρεί για πρώτη ημέρα το γιέν

Σε σύνολο τριών ημερών
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 06:26
UPD:06:35

Πτωτικά για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες κινήθηκε το γιέν έναντι του ευρώ μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε ότι η Ιάπωνες βιομήχανοι αύξησαν την παραγωγή τους για τέταρτο μήνα, περιορίζοντας τη ζήτηση για ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε έναντι των 12 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ότι οι ΗΠΑ «μάλλον φαίνεται να βρίσκονται στο τέλος της ύφεσης», τονώνοντας την αισιοδοξία ότι η παγκόσμια συρρίκνωση θα περιοριστεί.

Η ζήτηση για το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας ότι σκοπεύει να παγιώσει την οικονομική ανάκαμψη σε συνδυασμό με την άνοδο των ασιατικών μετοχών, ωθώντας τους επενδυτές να αγοράσουν αξίες που προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.

Το γιέν υποχώρησε στα 133,62 ανά ευρώ στις 11:10 π.μ. από 133,45 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη όπου άγγιξε τα 132,79, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 22 Ιουλίου. Το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 95,02 ανά δολάριο από 94,99. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στο 1,4069 έναντι του δολαρίου από 1,4050.

Ο MSCI Asia Pacific Index των μετοχών της ασιατικής περιφέρειας σημείωσε άνοδο 0,3%, μετά τα κέρδη των κινεζικών μετοχών.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία αυξήθηκε τον Ιούνιο 2,4% από τον Μάϊο, όταν είχε σημειώσει άνοδο 5,7%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου στο Τόκιο.

Τις μεγαλύτερες απώλειες έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων σημείωσε το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας, μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της χώρας ότι διατηρεί αμετάβλητα για δεύτερο μήνα τα επιτόκια, λέγοντας παράλληλα ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού.

Τα επιτόκια στην Ιαπωνία βρίσκονται στο 0,1% και κοντά στο μηδέν στις ΗΠΑ.

Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε στα 65,06 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ από 65,74 σεντς χθες, μετά την υποχώρησή του νωρίτερα σε ποσοστό 1,4%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα