Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 11:37

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν μια σειρά ανακοινώσεων για εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι θετικά.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, με το δείκτη DJ STOXX European Telecoms να ενισχύεται κατά 2%.

Κέρδη 2,3% καταγράφει η μετοχή της France Telecom, τα λειτουργικά κέρδη της οποίας ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, πτώση 4,1% σημειώνει ο τίτλος της BASF, καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία για το δεύτερο τρίμηνο απογοήτευσαν την αγορά.

Στις 11:07 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 915,29 μονάδες, αυξημένος κατά 0,5%.

«Η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων δίνει ώθηση στην αγορά», παρατηρεί αναλυτής της Close Brothers Seydler, σημειώνοντας πως τα περισσότερα στοιχεία, αν και έχουν επηρεασθεί από την οικονομική κρίση, είναι καλύτερα των αναμενόμενων.

O FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνουν άνοδο 0,4% και 0,3%, αντίστοιχα, ενώ αντιθέτως ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα