Σε διαβούλευση το σχ/ν για την οπτική ίνα στο σπίτι

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 12:46
UPD:14:28

«Πρόκειται για ένα ψηφιακό άλμα που μας φέρνει στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, εκτιμώντας ότι το έργο θα βγάλει από την απομόνωση την περιφέρεια.

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για την οπτική ίνα στο σπίτι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ευ. Στυλιανίδης αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε το εν λόγω νομοσχέδιο πολύ σημαντικό, επισημαίνοντας παράλληλα πως η χώρα μας θα αποτελέσει το πρώτο κράτος-μέλος της Ε.Ε. που θα χρησιμοποιήσει την οπτική ίνα στο σύνολο της επικράτειας.

Ε. Στυλιανίδης: Σε διαβούλευση το σχ/ν για την οπτική ίνα στο σπίτι

Ε. Στυλιανίδης: Σε διαβούλευση το σχ/ν για την οπτική ίνα στο σπίτι

«Πρόκειται για ένα ψηφιακό άλμα που μας φέρνει στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία», τόνισε ο υπουργός, εκτιμώντας ότι το έργο θα βγάλει από την απομόνωση την περιφέρεια.

«Με το νόμο αυτό, ουσιαστικά ξεκινάει η υλοποίηση ενός σημαντικού σχεδίου που αφορά τη σύνδεση 52 ελληνικών πόλεων από το σύνολο της ελληνικής Περιφέρειας με οπτικές ίνες, εξυπηρετεί 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και την ίδια ώρα δίνει τη δυνατότητα να αρθεί η απομόνωση της ελληνικής Περιφέρειας, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες, σ’ όποιο μέρος της Ελλάδας και αν κατοικούν», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η χρήση των νέων τεχνολογιών έχει την αξία που είχε κάποτε ο εξηλεκτρισμός».

«Οι σύγχρονες εφαρμογές της τηλεκπαίδευσης, της τηλεϊατρικής, της τηλεδιοίκησης, του ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι εφαρμογές οι οποίες θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για την οικονομία και νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της χώρας», εκτίμησε ο υπουργός Μεταφορών.

Όπως έκανε γνωστό, εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει και επίσημα η δημόσια διαβούλευση, αφού ενημερωθούν οι πολίτες με ειδική συνέντευξη για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Παράλληλα έχει ξεκινήσει ατύπως και θα συνεχιστεί η διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ολοκλήρωση του σχεδίου, το οποίο, όπως εκτίμησε ο υπουργός, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει δρομολογηθεί προς υλοποίηση.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες που δέχεται περί προεκλογικών εξαγγελιών, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε λέγοντας ότι οι ανακοινώσεις αυτές είναι αποτελέσματα μιας επίπονης, συνεπούς πολιτικής προσπάθειας. «Δεν είναι κακό μια κυβέρνηση να αναμετριέται με κριτήριο τα αποτελέσματα και όχι τα μεγάλα λόγια. Αυτό προσδιορίζει την κυβέρνηση Καραμανλή - η δουλειά και η αποτελεσματικότητα - και αυτό κάνουμε όλοι μας», παρατήρησε και έκανε λόγο για πολιτικές πνοής οι οποίες φέρνουν και βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα διότι υπάγονται σε μια ενιαία στρατηγική για την ανάπτυξη του τόπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα