Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη δημιουργία ψηφιακού Αγροτικού Κτηματολογίου

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 20:36

Ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία με την οποία η εταιρεία ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. αναλαμβάνει να χαρτογραφήσει εποικιστικές εκτάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και να δημιουργήσει ένα ψηφιακό Αγροτικό Κτηματολόγιο, προς διευκόλυνση της διαδικασίας αγροτικών επιδοτήσεων.

«Από τον Ιανουάριο κάναμε την αεροφωτογράφηση, τελειώσαμε, πήραμε και τα συγχαρητήρια της Ε.Ε. διότι ολοκληρώσαμε εγκαίρως το σχέδιο αυτό. Τώρα μπαίνουμε στη δεύτερη φάση, της ταυτοποίησης των χαρτών με τους δικαιούχους» δήλωσε ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, σημειώνοντας πως η όλη διαδικασία θα χρηματοδοτηθεί με 4 εκ. ευρώ, από ανακατανομή ήδη υφιστάμενων πόρων.

«Σε αυτό το έργο πραγματικά τρέχουμε, διότι δεν θέλουμε να έρθει ο Δεκέμβριος και να υπάρξουν αγρότες οι οποίοι δεν θα έχουν ικανοποιηθεί και δεν θα έχουν πάρει τις επιδοτήσεις τους» συμπλήρωσε.

Ωστόσο, έντονες επικρίσεις διατύπωσε το ΠΑΣΟΚ: «Με την τροπολογία αυτή επιχειρείτε να νομιμοποιήσετε παράνομες πράξεις. Αφού η Κυβέρνηση της Ν.Δ. χρησιμοποίησε την «ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.» στην υπόθεση του Βατοπαιδίου για το αποχαρακτηρισμό των επίμαχων εκτάσεων, τώρα με την χρησιμοποιεί εκ νέου για να εξυπηρετήσει ημετέρους εργολάβους αφενός και να προχωρήσει προεκλογικά σε προσλήψεις «γαλάζιων παιδιών» ανέφερε ο εισηγητής του κόμματος Ανδρέας Μακρυπίδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αθ. Λεβέντης, εκτίμησε πως η κυβέρνηση «προσπαθεί να παραπλανήσει την Ε.Ε. για να κερδίσει πίστωση χρόνου. Θα έπρεπε η Κυβέρνηση να έχει κάνει ένα διαγωνισμό για τη χαρτογράφηση και να φτιαχνόταν επιτέλους ένα αγροκτηματολόγιο, είτε από έναν είτε από περισσότερους αναδόχους. Δεν πιστεύουμε ότι με τον τρόπο, που πάει και αυτή η διάταξη να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί, θα αποδώσει» ανέφερε.

«Αληθεύει πως στα συρτάρια του υπουργείου υπάρχει πόρισμα που κάνει λόγο για οικονομικές ατασθαλίες στην ΑΓΡΟΓΗ, πόρισμα που θα έπρεπε να έχει πάει στον Εισαγγελέα και δεν έχει πάει;» ρώτησε τον υπουργό, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, εισπράττοντας αρνητική απάντηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα