Ευφορία και πάλι

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009 00:01

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών σκαρφάλωσαν χθες οι δείκτες των μετοχών σε ΗΠΑ και Ευρώπη εν μέσω πληθώρας εταιρικών αποτελεσμάτων, που υπερέβησαν των προσδοκιών των επενδυτών. Στη Wall Street, έπειτα από δύο νευρικές συνεδριάσεις, επικράτησε και πάλι ευφορία, με τον Dow Jones να σκαρφαλώνει πάνω από τις 9.200 μονάδες για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2008 και τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq να ακολουθούν με αξιόλογα κέρδη.

Σε μίνι ράλι επιδόθηκαν οι τίτλοι εταιρειών όλων των κλάδων, από την Dow Chemical έως τη Motorola και τη Visa, που ανακοίνωσαν καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα.

Στην Ευρώπη ο FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 2,2% πετυχαίνοντας το υψηλότερο κλείσιμό των τελευταίων εννέα μηνών. Της ανόδου ηγήθηκαν οι τηλεπικοινωνίες χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα που εμφάνισαν οι Telefonica, France Telecom και BT, αλλά και οι τράπεζες. Λονδίνο, Παρίσι και Φραγκφούρτη είχαν κέρδη περίπου 2%.

Σε τροχιά ανόδου επανήλθαν, εν τω μεταξύ, και οι τιμές του αργού πετρελαίου, πλησιάζοντας τα 67 δολ. το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενώ σημαντικά κέρδη είχαν και τα βασικά μέταλλα, όπως ο χαλκός, το αλουμίνιο και το νικέλιο.

Οι έντονα ανοδικές τάσεις σε μετοχές και εμπορεύματα είχαν ως αποτέλεσμα να τεθεί υπό πίεση το δολάριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα