ΕΤΕ, Τομή: Αναλαμβάνουν τον κοινό έλεγχο της Ακτωρ FM

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009 12:01

Ιδιωτικό συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο αποκτούν κοινό έλεγχο της επιχείρησης ¶κτωρ Facility Management, μέσω της αγοράς μειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, υπέγραψαν σήμερα η ΕΤΕ και η Τομή του ομίλου Ελλάκτωρ.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή της ΕΤΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της ¶κτωρ FM θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας και παραίτησης του δικαιώματος προτίμησης εκ μέρους της Τομή.

Η ΕΤΕ θα καλύψει την αύξηση αυτή εξολοκλήρου, αναλαμβάνοντας τις μετοχές που θα εκδοθούν και θα της διατεθούν, με τιμή διάθεσης στην ονομαστική αξία.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ακτωρ FM κατά το ποσό των 161.538,00 ευρώ με καταβολή μετρητών και με την έκδοση 53.846 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ η κάθε μία, έτσι ώστε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρεία να ανέλθει σε 461.538,00 ευρώ, διαιρούμενο σε 153.846 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ η κάθε μία.

Η τράπεζα θα αναλάβει τις νέες μετοχές στην ονομαστική τους αξία καταβάλλοντας στην Ακτωρ FM 161.538,00 ευρώ.

Επίσης, συμφωνήθηκε και δικαίωμα veto της Εθνικής στη διαδικασία λήψης αποφάσεων επί ορισμένων ζητημάτων της Ακτωρ FM.

«Συνεπώς ιδρύεται κοινός έλεγχος των Τομή Α.Β.Ε.Τ.Ε. και ΕΤΕ στην Ακτωρ FM Α.Ε.», επισημαίνει στην ανακοίνωση.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σημειώνεται ότι η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ακτωρ FM, στην οποία θα αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, θα λάβει χώρα εντός μηνός από την ημερομηνία λήψης εγκριτικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα