Στροφή σε περισσότερο ρίσκο

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 01 Αυγούστου 2009 00:01

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις αγορές μετοχών κατά την τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου, ενός μήνα που χαρακτηρίστηκε από τη στροφή των επενδυτών σε περισσότερο ρίσκο.

Στη Wall Street οι βασικοί δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν μικρά κέρδη, οδεύοντας ωστόσο προς μία εντυπωσιακή μηνιαία επίδοση. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάρη στην είδηση ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να διοχετεύσει επιπλέον κεφάλαια στο σχέδιο κινήτρων για απόσυρση παλαιών οχημάτων.

Ισχυρά κέρδη παρουσίαζε και ο κλάδος των πρώτων υλών, με στήριγμα την άνοδο των τιμών των βασικών μετάλλων.

Στην Ευρώπη, ο FTSEurofirst υποχώρησε χθες 0,2%. Σε εβδομαδιαία βάση ωστόσο ενισχύθηκε 2,4% και για το σύνολο του Ιουλίου είχε κέρδη 9,2%.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι πετρελαιοβιομηχανίες με τις BP, Royal Dutch Shell και Repsol να έχουν απώλειες 1,6% έως 2%. Στον αντίποδα αξιόλογη άνοδο είχαν οι τράπεζες.

Τα στοιχεία εν τω μεταξύ για μικρότερη του αναμενομένου συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο έθεσαν σε κλοιό πιέσεων το δολάριο. Έδωσαν ωστόσο ώθηση τόσο στο χρυσό, που ξεπέρασε τα 950 δολ. η ουγκιά όσο και στο πετρέλαιο, που πλησίασε τα 68 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα