ΣΥΝ: Ο τόπος πρέπει να γυρίσει την πλάτη στις προτάσεις του ΟΟΣΑ

Σάββατο, 01 Αυγούστου 2009 13:22

Για πλήρη και παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής και του νεοφιλελεύθερου και πελατειακού δικομματικού μοντέλου έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τα στοιχεία για την άνοδο του ταμειακού ελλείμματος το πρώτο εξάμηνο.

«Ο πρωτοφανής εκτροχιασμός του δημοσιονομικού ελλείμματος στο α’ εξάμηνο του 2009, που κάνει να ωχριούν και οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, έρχεται σε μια φάση κατάρρευσης όλων, σχεδόν, των τομέων και των δεικτών της οικονομίας και σε μια στιγμή που η ανεργία και η μερική απασχόληση καλπάζουν, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ», επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης.

Αναφερόμενος στην έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι προτάσεις που περιέχει δεν συνιστούν έναν δρόμο διεξόδου από την κρίση και την ύφεση αλλά μια συνταγή γενικής κοινωνικής κατεδάφισης.

«Η τραγωδία για τον τόπο είναι ότι οι κατά καιρούς συνταγές του ΟΟΣΑ υπήρξαν πάντα το ανομολόγητο πρόγραμμα προσανατολισμού τόσο για τη Ν.Δ. όσο και για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ., ανεξάρτητα αν συχνά έπαιρναν αποστάσεις από αυτό ή και το απέρριπταν», δήλωσε, σημειώνοντας πως ο τόπος θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη στις προτάσεις του διεθνούς οργανισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα