Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009 05:24
UPD:05:40

Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών μετά την ανακοίνωση των κερδών τριμήνου της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. και το δημοσίευμα σε εφημερίδα το οποίο ανέφερε ότι η Australia & New Zealand Banking Group Ltd. ενδέχεται να αγοράσει υποκαταστήματα από ανταγωνίστριά της.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ – της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας – αναρριχήθηκαν 4,2% στο Τόκιο μετά τα κέρδη που εμφάνισε για πρώτη φορά σε εννέα μήνες. Οι μετοχές της Australia & New Zealand Banking, της τέταρτης σε μέγεθος τράπεζας της Αυστραλίας, σημείωσαν άνοδο 3,3% μετά το δημοσίευμα στην Australian Review ότι η τράπεζα θα αγοράσει υποκαταστήματα της Royal Bank of Scotland Plc σε έξι ασιατικές χώρες. ¶νοδο 4,6% σημείωσαν τα κέρδη της Nissan Motor Co., της τρίτης σε μέγεθος ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού της αυτοκινήτου.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 0,6% φθάνοντας στις 112,59 μονάδες στις 9:50 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης σημείωσε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες άνοδο 15%, μετά τα καλύτερα από ότι αναμενόταν αποτελέσματα από ασιατικές και αμερικανικές εταιρείες, που οδήγησαν στη βελτίωση του κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei και στη Νότια Κορέα o δείκτης Kospi σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,2%. ¶νοδο 0,5% σημείωσε στη Νέα Ζηλανδία ο ΝΖΧ 50 Index.

Tην Παρασκευή 31 Ιουλίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,1%, καθώς το καλύτερο από ότι αναμενόταν ΑΕΠ, αύξησε την εικοτολογία ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει από την ύφεση.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα