Κάμψη των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ιαπωνία

Επικεφαλής της πτώσης η Mazda
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009 09:31

Κάμψη της τάξεως του 4,2% κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιαπωνία τον Ιούλιο, με επικεφαλής της εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες Mazda και Toyota. Η μείωση του προηγούμενη μήνα ήταν η μικρότερη σε διάστημα ενός έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Japan Automobile Dealers Association, οι πωλήσεις αυτοκινήτων – εξαιρουμένων των πολύ μικρού μεγέθους μοντέλων – φορτηγών και λεωφορείων μειώθηκαν στα 289.927 οχήματα.

Η Toyota πούλησε 135.535 οχήματα, εξαιρουμένων των Lexus, δηλαδή 3% λιγότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις της Mazda υπέστησαν καθίζηση 13% στα 16.686 οχήματα.

Η μείωση των πωλήσεων στη χώρα είναι η μικρότερη που καταγράφεται από τον Ιούλιο του 2008, καθώς τα κίνητρα που έδωσε η κυβέρνηση και οι φορολογικές ελαφρύνσεις ώθησαν προς τα πάνω τη ζήτηση του νέου Prius της Toyota και του μοντέλου Insight της Honda.

Σημειώνεται ότι το «πακέτο» μέτρων, ύψους 15,4 τρισ. γιεν (162 δισ. δολ.), που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τάρο ¶σο, περιλαμβάνει επιδοτήσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις για την αγορά νέων, ενεργειακά αποδοτικών αυτοκινήτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα