Νέα άνοδος για τον PMI Ιουλίου

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009 11:18
UPD:11:21

Περαιτέρω άνοδο σημείωσε ο Δείκτης Υπευθύνων Προµηθειών (PMI) τον Ιούλιο, εξακολουθώντας ωστόσο να υποδεικνύει εξασθένηση των επιχειρησιακών συνθηκών.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο εποχικά προσαρµοσµένος PMI της Markit έκλεισε τον προηγούμενο μήνα στις 48,8 µονάδες, από 47,7 µονάδες που ήταν τον Ιούνιο.

Η τιµή του δείκτη υπέδειξε µία ελαφρά επιδείνωση της υγείας της ελληνικής µεταποιητικής οικονοµίας, υπογραμμίζει το ινστιτούτο στην ανακοίνωσή του. Επιπλέον, καταγράφηκε η ασθενέστερη επιδείνωση των λειτουργικών συνθηκών στην τρέχουσα συνεχιζόµενη περίοδο συρρίκνωσης.

«Η πρόσφατη αύξηση της τιµής του δείκτη PMI βασίστηκε εν µέρει στη γενική σταθεροποίηση των επιπέδων παραγωγής, η οποία παρουσίασε µικρή µεταβολή του αριθµού των νέων παραγγελιών τους τελευταίους δύο µήνες. Τα στοιχεία της έρευνας υπέδειξαν ότι οποιαδήποτε βελτίωση των επιχειρησιακών συνθηκών προήλθε από την εγχώρια αγορά, καθώς οι νέες εργασίες από το εξωτερικό συρρικνώθηκαν απότοµα µε επιταχυνόµενο ρυθµό», αναφέρει το Markit.

«Η ελληνική µεταποιητική οικονοµία φαίνεται έτοιµη για αλλαγή πορείας στο εγγύς µέλλον. Τέσσερις από τους πέντε δείκτες που συνιστούν τον PMI παρουσίασαν βελτίωση τον Ιούλιο, ωθώντας τον κύριο δείκτη στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τον περασµένο Σεπτέµβριο», δήλωσε η Gemma Wallace, οικονοµολόγος του Markit, σχολιάζοντας τα στοιχεία της έρευνας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα